Ekonerg d.o.o. Institut za energetiku i zaštitu okoliša obilježio je Dan planeta Zemlje dvjema aktivnostima:

1. Sadnjom sadnice hrasta lužnjaka u Park šumi Maksimir

Sadnica je potomak hrasta lužnjaka iz (pra)šume Prašnik ("otac kloniranih sadnica, reprezentativan je: prsni promjer mu je 2,2 metra, visok je 43 metra i prema procjenama stručnjaka, ima oko 55 kubika drvne mase"), a rezultat je posebne akcije Šumarsko Društva Nova Gradiška s ciljem promocije i očuvanja starih, slavonskih šuma. Sadnica hrasta lužnjaka posađena je 27. travnja 2017. godine u susjedstvu klonske sadnice Gupčeve lipe u Maksimiru.

2. Donacijom 20 ukrasnih vrsta stabala za 20 škola na području Grada Zagreba:

Akcija sadnje ukrasnog drveća na području škola Grada Zagreba za cilje je prvenstveno imala povećanje razine svijesti o važnosti drveća za ublažavanje klimatskih promjena i poticanje nastavnika na učenje djece o klimatskim promjenama. S tim ciljem prilikom svake sadnje održano je i kratko izlaganje o klimatskim promjenama za učenike i nastavnike. Sadnice su podijeljene i posađene u razdoblju od 24. do 28. travnja 2017. godine.

Ostali članci

22.11.2022.

Uprava društva EKONERG – institut za energetiku i zaštitu okoliša d.o.o. dostavila je dana 22.11.2022. sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu Ugovor o podjeli i preuzimanju koji je potpisan između društava EKONERG – institut za energetiku i zaštitu okoliša d.o.o. i EKONERG KONZALTING d.o.o., a kojim se, sukladno odredbama članka 550. r Zakona o trgovačkim društvima, provodi podjela društva na način da se organizacijska cjelina Odjel za sustave upravljanja održavanjem izdvaja i prenosi na društvo EKONERG KONZALTING d.o.o.

SAZNAJ VIŠE

16.04.2021.

Fakultet strojarstva i brodogradnje i partner Ekonerg d.o.o. provode projekt "Prognozirano održavanje industrijske rotacijske opreme temeljeno na strojnom učenju i IoT tehnologiji u interakciji s informacijskim sustavima" sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. godine.

SAZNAJ VIŠE

21.10.2020.

Realizacijom ovog projekta tvrtka će nabaviti različiti tipova softvera koje će implementirati u različite segmente svog poslovanja kao i neophodnu hardversku opreme potrebne za implementaciju softverske komponente u poslovanje. Realizacija ovog projekta imati će utjecaj na 5 različitih procesa u tvrtki što će u konačnici rezultirati rastom prihoda od prodaje te neizravno na povećanje broja zaposlenih.

SAZNAJ VIŠE